Direktlänk till inlägg 2 september 2012

William Pezäll har gått bort

Av Ulrik Nilsson - 2 september 2012 13:42

I november 2006 tillträdde det nyvalda kommunfullmäktige i Borås stad, när vi träffades var det med en viss oro och osäkerhet. Willian Pezäll skulle inträda som enda företrädare för (SD) i KF. Han var ung och o...
prövad och alla visste precis hur han var, eller i vart fall trodde det. Det talades om att följa någon av två strategier gentemot William och (SD), antingen tiga ihjäl dem eller att i tuffa debatter visa på deras fel. William undvek skickligt båda fällorna, både att tystna eller att vika sig för den typ av mobbing som innebär "alla mot en". Han agerade i KF genom att i de frågor han såg viktiga deklarera sin ståndpunkt utan några åthävor och därefter att undvika "käbbel". För mig, och tror jag för många andra gav hans agerande upphov till respekt - Han skötte en svår situation snyggt. Den respekten förklarar för mig varför han sedan fick möjligheten att ingår i (SD):s första riksdagsgrupp.
 
I Riksdagen kom vi inte att arbeta nära, vi bevakade olika områden och möttes inte så ofta i korridoren. I somras träffade jag William på Varberg C där vi båda väntade på tåg. Vi pratade en stund om allt från Riksdagen och politik till missbruksproblem. Den William jag paratade med var märkt av sin sjukdom och det var uppenbart både hur mycket han uppskattade stöd han fått från olika kollegor och hur desperat han sökte hjälp och vård för sin situation. Missbruk är en sjukdom som skördar offer i alla grupper i samhället, när nu William Pezäll får räknas till skaran av missbruksoffer så är det med en känsla av både problemets stoorlek och den mänskliga tragedi som följer missbruket.
 
Mina tankar går naturligtvis främst till de som stod William nära, men det går inte att bortse från att det finns många lärdomar att dra från Williams korta liv. Som kollega både i KF i Borås 2006-10 och i Riksdagen vill jag minnas William för det han var och inte enbart för hans tragiska bortgång ooh missbruksproblem.
 
Ulrik Nilsson (M)
Riksdagsledamot och tidigare Kommunstyrelseordförande i Borås stad

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Ulrik Nilsson - 17 september 2012 10:13

Efter ett antal år har jag bytt blogg.plattform. Mina framtida inlägg kan läsas på:   www.ulriknilsson.com   Väl mött där! Ulrik Nilsson (M) Riksdagsledamot ...

Av Ulrik Nilsson - 12 september 2012 16:23

Fortsättningsvis bloggar jag på ulriknilsson.com. Följ mig gärna där!   Mvh Ulrik ...

Av Ulrik Nilsson - 31 augusti 2012 13:28

Vi svenskar tycker om att fira saker. Men bland kanelbullar och våfflor tycker jag att Världshandelsdagen (den 30 augusti) sticker ut som en dag som särskilt förtjänar att firas. Handel mellan stater, företag och människor har spelat en stor och vikt...

Av Ulrik Nilsson - 24 maj 2012 15:29

Riksdagen diskuterade igår frågan om Regeringens skrivelse om Strategisk exportkontroll 2011, det som normalt kallas vapenexport. Nedanstående har redan publicerats på FB (jag har redigerat lite) Riksdagen diskuterar vapenexport. Jag skrev en liten ...

Av Ulrik Nilsson - 10 maj 2012 22:33

I går onsdag den 9 maj höll Kammaren en debatt om verksamheten inom EU under 2011. Jag bifogar en länk till en video av mitt inlägg:   http://www.riksdagen.se/sv/Debatter--beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=GZ01UU10&doctype...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se