Direktlänk till inlägg 15 augusti 2011

20 år sedan Baltikums frihet

Av Ulrik Nilsson - 15 augusti 2011 21:17

I dag firades det 80:e (och sista) måndagsmötet under temat "Vi stöder Balterna" påp Norrmalmstorg i Stockholm. 79 möten hölls under 1990 och 1991, från det att frigörelsen statadet tills dess att diplomatiska förbindelser var upprättade. Dagens 80:e möte var ett firande av minnet men framförallt av den politiska utveckling som Estland, Lettland och Litauen gått igenom. Att vinna freden är ofta svårare än att vinna kriget och balterna förtjänar all uppmärksamhet för sin utveckling.


Jag har valt att skriva en liten limerick för att hylla de som drev måndagsmötena, den blev så här:


De möttes måndagar på Norrmalmstorg,

de som om Baltikum hyste omsorg,

nu 20 år har gått,

och drömmarnas mål nått,

Baltikum är i dag en demokratins borg.


Ulrik Nilsson (M)

Riksdagsledamot

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Ulrik Nilsson - 17 september 2012 10:13

Efter ett antal år har jag bytt blogg.plattform. Mina framtida inlägg kan läsas på:   www.ulriknilsson.com   Väl mött där! Ulrik Nilsson (M) Riksdagsledamot ...

Av Ulrik Nilsson - 12 september 2012 16:23

Fortsättningsvis bloggar jag på ulriknilsson.com. Följ mig gärna där!   Mvh Ulrik ...

Av Ulrik Nilsson - 2 september 2012 13:42

I november 2006 tillträdde det nyvalda kommunfullmäktige i Borås stad, när vi träffades var det med en viss oro och osäkerhet. Willian Pezäll skulle inträda som enda företrädare för (SD) i KF. Han var ung och o... prövad och alla visste precis hur h...

Av Ulrik Nilsson - 31 augusti 2012 13:28

Vi svenskar tycker om att fira saker. Men bland kanelbullar och våfflor tycker jag att Världshandelsdagen (den 30 augusti) sticker ut som en dag som särskilt förtjänar att firas. Handel mellan stater, företag och människor har spelat en stor och vikt...

Av Ulrik Nilsson - 24 maj 2012 15:29

Riksdagen diskuterade igår frågan om Regeringens skrivelse om Strategisk exportkontroll 2011, det som normalt kallas vapenexport. Nedanstående har redan publicerats på FB (jag har redigerat lite) Riksdagen diskuterar vapenexport. Jag skrev en liten ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se