Direktlänk till inlägg 9 augusti 2011

Artikel i SvD om World Scout Jamboree

Av Ulrik Nilsson - 9 augusti 2011 15:00

Inför inledningenn av World Scout Jamboree utanför Kristianstad hade jag en artikel på SvDs Brännpunkt. Den publicerades den 29 juli. Jag bifogar nedan dels min insända text och dels en länk till artikeln i tidningen.
Världens största scoutläger och Sveriges största ungdomsevenemang

Scoutvärldens största evenemang Värlsdsscoutjamboreen hålls bara vart fjärde år och i år har turen kommit till Sverige att stå som värd. Mellan den 27e juli och 7e Augusti samlas över 38 000 scouter från hela världen på Rinkabyfältet i Kristianstad, Skåne.

”Det är ungdomarna inte politikerna som kommer integrera Västra Balkan” sa den rumänske senatorn och universitetsrektorn D Opera. Samma resonemang torde vara applicerbart när det gäller att integrera världen. Därför är Jamboreen 2011 långt viktigare än att göra upp eld för dagen. För det är när ungdomar möts som framtidens politiska lösningar skapas.

Ledorden för årets Jamboreen är Simply Scouting – en chans att uppleva scouting med dess breda spektra. Scouter från hela världen kommer att tillsammans dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper för att skapa en större internationell förståelse och samtidigt utveckla nya färdigheter. Det kan handla om att diskutera global utveckling och samhällsfrågor såväl som dela med sig av rent praktiska scoutkunskaper.


Något som kännetecknar oss scouter är att vi gör saker och lär oss av det. Vi lär oss göra upp eld genom att göra upp eld. Målet med scouting är varje individs personliga utveckling – inte minst socialt. Förutom att vara en god kamrat kan det handla om att delta i samhället och bilda sina egna uppfattningar. Det kan handla om att hålla löften och respektera regler. Det kan handla om att våga ta ställning och stå för sin åsikt men samtidigt respektera andras. Att samla världens ungdomar runt dessa värderingar är inte bara något oerhört roligt utan också något som är viktigt för att ena människor med olika ursprung, kulturer och religioner.


Jag kommer att under två veckor delta som funktionär vid Jamboreen 2011 för att jag ser scouting som ett av många sätt att riva murar och bygga broar på. Jag tror på en global värld med ökad förståelse för människors olikheter och likheter – och med naturen som scen bidrar scouterna till detta.


Ulrik Nilsson, Riskdagsledamot (M) och Scout


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/framtidens-politiska-losningar-fods-nar-unga-mots_6355884.svdUlrik Nilsson (M)


 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Ulrik Nilsson - 17 september 2012 10:13

Efter ett antal år har jag bytt blogg.plattform. Mina framtida inlägg kan läsas på:   www.ulriknilsson.com   Väl mött där! Ulrik Nilsson (M) Riksdagsledamot ...

Av Ulrik Nilsson - 12 september 2012 16:23

Fortsättningsvis bloggar jag på ulriknilsson.com. Följ mig gärna där!   Mvh Ulrik ...

Av Ulrik Nilsson - 2 september 2012 13:42

I november 2006 tillträdde det nyvalda kommunfullmäktige i Borås stad, när vi träffades var det med en viss oro och osäkerhet. Willian Pezäll skulle inträda som enda företrädare för (SD) i KF. Han var ung och o... prövad och alla visste precis hur h...

Av Ulrik Nilsson - 31 augusti 2012 13:28

Vi svenskar tycker om att fira saker. Men bland kanelbullar och våfflor tycker jag att Världshandelsdagen (den 30 augusti) sticker ut som en dag som särskilt förtjänar att firas. Handel mellan stater, företag och människor har spelat en stor och vikt...

Av Ulrik Nilsson - 24 maj 2012 15:29

Riksdagen diskuterade igår frågan om Regeringens skrivelse om Strategisk exportkontroll 2011, det som normalt kallas vapenexport. Nedanstående har redan publicerats på FB (jag har redigerat lite) Riksdagen diskuterar vapenexport. Jag skrev en liten ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se