Direktlänk till inlägg 1 december 2010

Sen sist och lite som kommer

Av Ulrik Nilsson - 1 december 2010 10:53

Sedan jag enast bloggade har jag medverkat vid ett antal tillställningar vilka kan vara av intresse när det gäller mina uppfattningar:


Den 18 november presenterades boken "Garpar, gipskatter och svartskallar" av författaren Anders Johnsson vid ett frukostseminarium i Riksdagen. Boken är en fantastiskt informativ sammanställning över vad som utifrån kommande har bidragit med i vårt svenska samhälle (på motsvarande sätt har även svenskar bidragit till andra länder). Bland annat sades det att det faktum att (SD) numera kan titulera sig Riksdagsledamötet beror på en tysk invandrare, fram till hans insats på 1500-talet så samlades man till Herredagar och inte Riksdagar, så kanske skulle (SD) kalla sig Herredagsledamöter! Sammanfattningen som seminariet gav blir nog: Migration är viktig för Kompetens, Kapital, Kontakter och Kreativitet. (citat från Anders Johnsson)


Tisdagen den 23 november var vi alla inbjudna till Ingensjörsvetenskapsakademien (IVA) för en presentation om framsted och läge inom forskningen. Hela föredraget ägnades åt olika aspekter på forskning kring temat nano-teknik. Att redogöra för hela innehållet är inte görligt, dock måste jag konstatera att det är inte utan stolthet som Boråsare man kan notera att ett av de exempel som IVA lyftefram var Textilhögskolans arbete mwed "Smart textiles".


Onsdagen den 24 november besökte jag "Civil rights defenders" (f.d. Helsingforskommittén) och deras seminarium om situationen i Dagestan. Att det är oroligt på många fronter i Norra Kaukasus är nog ingen nyhet, vad som var (bland annat) nytt för mig var att Dagestan, som är en traditionellt mångkulturell region, medvetet på 1990-talet valde en organisation med en relativt svag presidentmakt och en maktdelning mellan de olika etniska grupperna. Detta ändrades sedan när Moskva fick ett ökat intresse att centralstyra och därmed införde i praktiken presidentstyre, men rester av maktdelningen finns kvar. Nu har relativt nyligen en ny president valts, som av föreläsarna uppfattades vara positivt inställd till MR frågor, dock har han fortfarande en relativt svag ställning och därför svårt att "virda situationen rätt". Den svaga makte som var garanti för förståelse och MR har nu blivit ett hot mot detsamma! Man skall nog i detta också komma ihåg att förvaltningen i mycket bygger på ryska traditioner och band. Slutligen går det inte att undanhålla er ett citat från den ryske presidenten på hand blogg samma dag som mötet om Dagestan var: "Vår stabilitet kan transformeras till stagnation"


På kvällen samma dag var det middag på slottet .... (läs kvällspressen för info om vad som hände där).


På fredag den 26 november hade MUF i Södra Älvsborg ett seminarium om Integration på Högskolan i Borås. Seminariet utmynnade i princip i två slutsatser dels att invandring tillför resurser och dels att integration har precis samma drivkarafter som all annan mänsklig verksamhet. Det är fel att se invandrarna som svaga de är ofta mycket kapabla och därför måste invandrings och integrationspolitiken utvecklas mot att ge möjligheter.


På gång:

Imorgon (2/12) åker jag till Bryssel för att vara med på "Parliamenttary Network on the World Bank" under tre dagar

På onsdag den 8 december skall jag delat i seminarier dels om Japans utveckling efter krisen och dels om situationen mellan de Koreanska staterna.


Ulrik Nilsson (M)

Riksdagsledamot

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Ulrik Nilsson - 17 september 2012 10:13

Efter ett antal år har jag bytt blogg.plattform. Mina framtida inlägg kan läsas på:   www.ulriknilsson.com   Väl mött där! Ulrik Nilsson (M) Riksdagsledamot ...

Av Ulrik Nilsson - 12 september 2012 16:23

Fortsättningsvis bloggar jag på ulriknilsson.com. Följ mig gärna där!   Mvh Ulrik ...

Av Ulrik Nilsson - 2 september 2012 13:42

I november 2006 tillträdde det nyvalda kommunfullmäktige i Borås stad, när vi träffades var det med en viss oro och osäkerhet. Willian Pezäll skulle inträda som enda företrädare för (SD) i KF. Han var ung och o... prövad och alla visste precis hur h...

Av Ulrik Nilsson - 31 augusti 2012 13:28

Vi svenskar tycker om att fira saker. Men bland kanelbullar och våfflor tycker jag att Världshandelsdagen (den 30 augusti) sticker ut som en dag som särskilt förtjänar att firas. Handel mellan stater, företag och människor har spelat en stor och vikt...

Av Ulrik Nilsson - 24 maj 2012 15:29

Riksdagen diskuterade igår frågan om Regeringens skrivelse om Strategisk exportkontroll 2011, det som normalt kallas vapenexport. Nedanstående har redan publicerats på FB (jag har redigerat lite) Riksdagen diskuterar vapenexport. Jag skrev en liten ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards