Direktlänk till inlägg 17 mars 2009

Jag vet hur det är ...

Av Ulrik Nilsson - 17 mars 2009 11:24

Det har sagts att Sveriges öde är att alla som vet hur landet skall styras antingen kör taxi eller klipper folk. I någon mån är det så, det är mycket enklare att veta hur saker och ting är om man bara ser till en liten del och inte till helheten. Så träffade jag till exempel en man som visste att våra bussar i Borås inte funkar - han hade talat med chaufförerna.


Jag vill inte förringa kunskapen av ett sådant samtal men möjlien skall det vägas mot kostnaderna att köpa nya bussar så att alla är av senaste modell. Min bedömning efter att ha sett alla kalkyler och bedömningar som BL har gjort är att det fungerar bra och at jag inte tror att skattebetalarna vill betala mer till kollektivtrafiken. Jag ger setta skom ett exempel på ett område där bedömningarna kan variera beroende på utgångspunkt och behiv av helhet.


Ett annat exempel kan vara den prson som sa till mig att vi borde gå tillbaka och elda olja i Ryaverket, det funkade mycket bättre då. Min bedömning är att Boråsarna inte vill har en "svartare" fjärrvärme även om eldningen funkar bättre.


Ett annat vanligt uttalande är att upprepning är inlärningens moder (så sa man i vart fall på regementet när jag gjorde lumpen). Jag har påminnts om det naär jag nu fått minst femtio mail med samma innehåll - synpunkter på skolan i Sandhults (och Fristad) kommundel. Även här gör skribenterna det väldigt enkelt för sig - skona min skola. Ser man till helheten så är det så att stadens inkomster minskar med nästan 150 mnkr till 2010 jämfört med tidigare bedömningar. Detta går inte att bortse från och det innebär att det måste vidtas åtgärder.


Av alla mailen finns ingen som föreslagit något alternativ. Ta pengarna från de äldre istället, eller satsa minder på sysselsättning för de som är svaga på arbetsmarknaden eller ...  Vi har nu lämnat över frågan i första hand till kommundelarna (och alla andra nämnder) för att bedöma helheten - hur hanteras situationen bäst. Jag ahr förtroende för varje nämndes bedömning och vill inte ta ställning inna jag ser helheten.


Återigen det är enkelt om man bara ser sin del men skall vi långsiktigt bli framgångsrika så krävs att vi höjer blicken.


Ulrik Nilsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande i Borås stad 

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Ulrik Nilsson - 17 september 2012 10:13

Efter ett antal år har jag bytt blogg.plattform. Mina framtida inlägg kan läsas på:   www.ulriknilsson.com   Väl mött där! Ulrik Nilsson (M) Riksdagsledamot ...

Av Ulrik Nilsson - 12 september 2012 16:23

Fortsättningsvis bloggar jag på ulriknilsson.com. Följ mig gärna där!   Mvh Ulrik ...

Av Ulrik Nilsson - 2 september 2012 13:42

I november 2006 tillträdde det nyvalda kommunfullmäktige i Borås stad, när vi träffades var det med en viss oro och osäkerhet. Willian Pezäll skulle inträda som enda företrädare för (SD) i KF. Han var ung och o... prövad och alla visste precis hur h...

Av Ulrik Nilsson - 31 augusti 2012 13:28

Vi svenskar tycker om att fira saker. Men bland kanelbullar och våfflor tycker jag att Världshandelsdagen (den 30 augusti) sticker ut som en dag som särskilt förtjänar att firas. Handel mellan stater, företag och människor har spelat en stor och vikt...

Av Ulrik Nilsson - 24 maj 2012 15:29

Riksdagen diskuterade igår frågan om Regeringens skrivelse om Strategisk exportkontroll 2011, det som normalt kallas vapenexport. Nedanstående har redan publicerats på FB (jag har redigerat lite) Riksdagen diskuterar vapenexport. Jag skrev en liten ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards